Általános Szerződési Feltételek az Alfapolish Bt. honlapjához kapcsolódóan

Honlapunkon a termékek mellett feltüntetett árak tájékoztató jellegűek.
Az aktuális készletről és árakról kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

A honlapon bruttó árakat írunk ki, amely tartalmazza az ÁFÁ-t.
Az árak csak a raktárkészleten lévő termékekre vonatkoznak! Ha a terméket rendelni kell, akkor azt befolyásolhatja a beérkezési árfolyam.
A termékek mellett feltüntetett leírások és képek tájékoztató jellegűek, a gyártók, beszállítók által megadott leírások alapján.

Garancia, szavatosság és jótállás:

Amennyiben problémája van a kiszállított termékkel, kérjük azt minél előbb jelezze ügyfélszolgálatunknak. Minden esetben igyekszünk gyorsan és rugalmasan kezelni a problémákat!

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991.(IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak szerint az irányadóak. Az egyes termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek tekintetében speciális rendelkezések találhatóak az egyes termék csoportokra vonatkozó rendelkezések között, illetve az egyes termékek mellett. Az értékesített termékek minősége tekintetében az adott termék beszállítója vállal szavatosságot a Magyar Polgári Törvénykönyv 306. és 307. §–ban és a151/2003./IX.22/ sz. Kormányrendeletben foglaltak, illetőleg saját jótállási feltételei szerint. A hatályos jogszabályok szerint a jótállás és a garancia kötelezettsége, valamint az alkatrész ellátási felelősség a termék forgalmazóját terheli.
– az igény érvényesítéséhez szükséges a jótállási jegy és a számla
– az igény közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatokban érvényesítendő

Cégünk minden vásárlásról ÁFÁ-s számlát állít ki, melyet kérjük, hogy őrizzen meg. A 151/2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján az általunk forgalmazott termékekre (a számla megléte feltétel) 12 hónap jótállást vállalunk.
A jótállási felelősséget kizáró feltételek:
helytelen szállítás, tárolás, erőszakos külső behatás, elemi csapás (pl.: villámcsapás, túlfeszültség) okozta rongálódás, szakszerűtlen kezelés, poros, nedves környezetben való használat, nem szakszerű beavatkozás, javítás, bővítés, átalakítás, vagy természetes elhasználódás.

Csak bizonyítottan hibás termék kerül kicserélésre, így kérjük, hogy a csomag átvételekor győződjön meg a csomag sértetlenségéről! Amennyiben bármilyen sérülést észlel a csomagoláson, arról a helyszínen vetessen fel jegyzőkönyvet, a reklamáció és a kárrendezés céljából. A jótállási időtartam a vásárlás napjával kezdődik. Ha hibát észlel, azt kérjük minél előbb jelezze cégünk felé írásban, e-mailben. Ha ezt elmulasztja, az ebből adódó károk a vevőt terhelik.

Amennyiben a termék a várlástól számított 3 munkanapon belül, szakszerű üzembe helyezés mellett meghibásodik, Ön kérheti a termék cseréjét. Ha erre nincs lehetőség (cégünk nem tud ugyanilyen terméket biztosítani Önnek), abban az esetben elállhat a vásárlási szerződéstől, és a vételárat visszakérheti, vagy választhat egy másik terméket, melynek árába az előző termék értéke beszámításra kerül.

A szétszerelt, valamint a külső behatásoknak kitett terméket (pl.: törött) nem áll módunkban cserélni. Ugyanez vonatkozik a környezeti katasztrófákra is. (pl.: villámcsapás által keletkezett túlfeszültség). Ha a hiba 3 munkanapon túl jelentkezik, forduljon a jótállási jegyen kijelölt szakszervizek egyikéhez. Csak a kijelölt szervizekhez forduljon, mert a nem kijelölt szerviznél történt bármiféle beavatkozás, idegen beavatkozásnak minősül és a jótállás megszűnését is eredményezheti!

Elállás a vásárlástól

Elállás jogának ismertetése a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény alapján.
A vásárlástól számított 14 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat. Az elállás csak a házhoz szállítással történt vásárlások esetében alkalmazható, személyes átvétel esetén nem érvényesíthető!
A rendelet szerint az elállás bejelentése írásban tehető meg:
postai úton (Alfapolish Bt. 1131 Budapest, Topolya u. 4-8)
vagy elektronikus levélben (alfapolishbt[kukac]gmail.com)
A terméket vagy termékeket postai úton visszaküldheti vagy személyesen visszaszállíthatja üzletünkbe. A termék visszajuttatási költsége, az elállási jog gyakorlása miatt, a vásárlót terheli. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. A szerzői jogi védelem alatt álló termékek (pl.: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítástechnikai szoftver) esetében, nem gyakorolhatja a vásárló az elállási jogát a vonatkozó jogszabályban meghatározott esetekben, ha a csomagolást a vásárló felbontotta.

Amennyiben a vásárló kifizette a termék árát, az eladó köteles a termék visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríteni azt, a vásárló által megjelölt bankszámlára, átutalással.

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni.

Figyelem! Ha böngészőjében engedélyezte, akkor oldalaink sütiket használnak a felhasználói élmény növeléséhez!

Elérhetőségeink:

Alfapolish Bt.

Beszerelő műhely: 1131 Bp. Topolya u. 4-8.

Nyitva tartás: H-P 8.30 - 17-ig

Tel: +36 20 928 3552

Tel: +36 20 385 9326

E-mail: alfapolishbt@gmail.com